Ingredienser:
2 äggvitor
115 g strösocker (ca 1.5 dl)
Fyllning:
55 g jordgubbar
2 tks florsocker
1 ½ dl vispgrädde
Gör såhär:
Vispa äggvitorna till styvt skum. Vispa ner hälften av sockret och vänd sedan försiktigt ner resten.
Fyll marängsmeten i en spritspåse. Spritsa ca 24 längder ca 7 cm långa på ett bakplåtspapper. Grädda marängerna i 110 grader i ca 1 timma eller tills de är torra och spröda. Låt dem kallna på bakgaller.
Fyllning:
Kör jordgubbarna till en puré i en mixer. Häll purén i en skål och tillsätt florsocker. Vispa grädden tjock i en annan skål. Rör sedan ner grädden i jordgubbspurén.
Spritsa jordgubbsgrädde på marängernas undersidor och lägg ihop dom två och två.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar